بررسی نقطه ذوب فلزات

نقطه ذوب فلزات به ترتیب چقدر است؟

نقطه ذوب فلزات؛ دمایی که فلزات در آن به مایع تبدیل می شوند! اگر می خواهید یک فلز را برای استفاده در محیطی که دمای بالایی دارد انتخاب کنید، باید مقاومت آن فلز در دمای بالای را زیر نظر بگیرید و بدانید که نقطه ذوب فلزات به ترتیب چقدر است. هرچقدر نقطه ذوب یک فلز بالا باشد، در برابر حرارت بالا مقاومت بالایی خواهد داشت و می توانید از آن فلز استفاده کنید.

فلزات و آهن آلات به دلیل استحکام و مقاومت بالای خود در برابر دمای بالا شناخته می شوند. بهتر است بدانید در کوره ها، سیستم های احتراق، اگزوزهای خودرو و…. دمای محیط بالا است و باید از فلزی استفاده شود که نقطه ذوب بالایی دارد و می تواند در برابر دمای بالا و حرارت زیاد مقاومت کند و ذوب نشود. جوشکاران نیز جزو افرادی هستند که به نقطه ذوب فلزات اهمیت بالایی می دهند. در ادامه همراه ما باشید. چون قصد داریم در ادامه توضیحاتی درباره نقطه ذوب فلزات برای شما ارائه کنیم و نقطه ذوب فلزات را به ترتیب بررسی کنیم.

نقطه ذوب فلز چیست و چرا مهم است؟

جالب است بدانید، نقطه ذوب فلزات به دمایی گفته می شود که فلز در آن ذوب می شود و از حالت جامد به حالت مایع تبدیل می شود. البه توجه داشته باشید که حرارت بالا فقط ظاهر فیزیکی فلز را تغییر می دهد و تغییری در ساختار شیمیایی آن به وجود نمی آورد. جوشکاران یا کسانی که قصد دارند از فلزات در محیطی که دمای بالایی دارد استفاده کنند، به نقطه ذوب فلزات اهمیت زیادی می دهند. برای شکل دهی و تغییر فرم فلز نیز به نقطه ذوب فلزات اهمیت زیادی داده می شود و یکی از معیارهای اصلی انتخاب فلزات، نقطه ذوب است.

دانستن دمای ذوب فلزات در کارخانه ها از اهمیت زیادی برخوردار است. برای مثال اگر کارخانه ها دمای ذوب فلزات را به ترتیب بدانند، دمای محیط را متناسب با خواص شیمیایی فلزات یا آهن آلات تنظیم می کنند و در مصرف انرژی صرفه جویی می کنند. همچنین با دانستن دمای ذوب فلزات، می توان یک کوره مناسب ساخت. در صورتی که دمای کوره برای ذوب کردن فلزات از نقطه ذوب فلزات پایین تر باشد، آن کوره کارایی لازم را نخواهد داشت و نمی توان در آن کوره فلزات را از حالت جامد به حالت مایع تبدیل کرد.

اهمیت نقطه ذوب فلزات

نقطه ذوب فلزات پرکاربرد به ترتیب چقدر است؟

همانطور که گفته شد، دانستن نقطه ذوب فلزات از اهمیت زیادی برخوردار است. برای مثال می توان با دانستن نقطه ذوب یک فلز، حالت آن را از جامد به مایع تبدیل کرد و شکل یا ظاهر خاصی به آن داد. شما اگر قصد دارید از فلزات در دمای بالا استفاده کنید، باید با نقطه ذوب فلزات پرکاربرد آشنا شوید و بتوانید با توجه به نقطه ذوب آنها، دمای محیط یا کوره را تنظیم کنید و در مصرف انرژی صرفه جویی کنید. به همین دلیل در ادامه نقطه ذوب فلزات پرکاربرد را به ترتیب برای شما بررسی خواهیم کرد:

نقطه ذوب آهن

آهن یکی از فلزات پرکاربرد در صنایع است که شما می توانید آن را در کوره ها ذوب کرده و آن را به حالت مایع تبدیل کنید. بهتر است بدانید نقطه ذوب آهن 1.538 درجه سانتی گراد یا 2.800 درجه فارنهایت است. زمانی که آهن را با حرارات بالا گرم می کنید، آرایش اتم های آن تغییر می کند و ظاهر آن به مایع تبدیل می شود و می توان شکل خاصی به آن داد. برای ذوب کردن آهن از دو روش متفاوت به اسم ذوب خمیری و ذوب با کمک کوره های مخصوص، ذوب می شود.

نقطه ذوب فولاد

یکی دیگر از فلزات پرکاربرد در صنعت، فولاد است که دمای ذوب بالایی دارد و در برابر حرارت بالا مقاوم است. توجه داشته باشید که نقطه ذوب فولاد بین 1420 و 1540 درجه سانتی گراد یا 2600 تا 2800 درجه فارنهایت است. با تنظیم دمای کوره با توجه به این نقطه ذوب، می توانید فولاد را به حالت مایع تبدیل کنید و شکل خاصی به آن دهید. فولاد در ساخت خودروها و…. مورد استفاده قرار می گیرد و دانستن نقطه ذوب آن از اهمیت زیادی برخوردار است.

نقطه ذوب استیل

استیل نیز یکی دیگر از فلزات پرکاربرد در صنعت است که در ساختار شیمیایی آن حدود 10 تا 30 درصد کروم وجود دارد. همچنین به دلیل وجود مقدار خیلی کمی کربن در استیل، کروم باعث می شود تا استیل یا فولاد ضد زنگ، مقاومت بالایی در برابر حرارت زیاد داشته باشد. به طور کلی، نقطه ذوب استیل بالا است و برای ذوب کردن آن باید دمای محیط را بالا برد. نقطه ذوب استیل که یکی از فلزات پرکاربرد است، 1510 درجه سانتی گراد است. بهتر است بدانید استیل در کوره های قوس الکتریکی ذوب می شود.

نقطه ذوب آلومینیوم

از آنجایی که آلومینیوم یکی از فلزات پرکاربرد در صنعت است، دانستن نقطه ذوب آلومینیوم از اهمیت زیادی برخوردار است، مخصوصا برای کسانی که قصد دارند آلومینیوم را به حالت مایع تبدیل کنند و شکل یا ظاهر خاصی به آن دهند. برای اینکه بتوانید آلومینیوم را ذوب کنید، باید دمای کوره را در 660 درجه سانتی گراد یا 1220 درجه فارنهایت تنظیم کنید. آلومینیوم می تواند به سیم و ورق های نازک تبدیل شود، به شرطی که دمای محیط را با نقطه ذوب آلومینیوم تنظیم کنید.

نقطه ذوب مس

اگر می خواهید فلز مس را ذوب کنید، باید دمای کوره را تا 1084 درجه سانتی گراد یا به طور کلی 1983 درجه فارنهایت بالا ببرید. در این حالت می توان مس را ذوب کرد و با تغییر ظاهر آن، ظروف مسی یا….. ساخت. مس از طریق روش ایجاد می شود و کاربرد زیادی در صنایع الکتریکی دارد. از آنجایی که نقطه ذوب مس بالا است، می توان از آن ظروف مسی ساخت و در آنها آشپزی کرد.

نقطه ذوب نقره

یکی دیگر از پر استفاده ترین فلزات در صنعت، نقره است که خیلی دانستن نقطه ذوب نقره نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. برای ذوب کردن نقره، باید دمای کوره را در 960.80 درجه سانتی گراد تنظیم کنید. نقره نیز دقیقا مانند طلا ارزش بالا و قابلیت شکل دهی بالایی دارد. از فلز نقره برای ساخت مدارهای الکترونیکی و ساخت زیور آلات مانند انگشتر یا گردنبند استفاده می شود.

جمع بندی و نتیجه:

ما خواستیم در این مطلب، توضیحاتی درباره نقطه ذوب فلزات برای شما ارائه کنیم و نقطه ذوب فلزات پرکاربرد را مورد بررسی قرار دهیم. همانطور که گفته شد، نقطه ذوب فلزات به دمایی گفته می شود که فلزات در آن از حالت جامد به حالت مایع تبدیل می شوند. هر فلز با توجه به ساختار شیمیایی و ترکیباتی که دارد، نقطه ذوب متفاوتی دارد. برای ذوب کردن فلزات مختلف، باید دمای کوره را در حالت های متفاوتی تنظیم کنید.

امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

آلومینیوم خشک چیست و چه کاربردی دارد؟
تفاوت گرافیت چرب و خشک